Adviezen voor pijnlijke voeten


Iedereen heeft weleens last van pijnlijke voeten. Elke dag opnieuw dragen onze voeten ons hele gewicht. Wanneer u de hele dag op stap bent en veel gelopen heeft kunnen pijnlijke voeten opkomen. Ook kunnen pijnlijke voeten ontstaan door het dragen van slecht passende schoenen. Hieronder geven wij u een aantal adviezen die u kunnen helpen bij pijnlijke voeten.
 
  • Probeer heeft na een lange loopdag uw voeten omhoog te doen. Zo’n 20 minuten is voldoende. Leg uw voeten op een bankje en beweeg vervolgens uw tenen. Hierdoor helpt u de bloedsomloop.
  • Laat uw voeten weken in een voetenbadje. Voeg hierbij 1 of 2 eetlepels epsomzout en spoel de voeten na afloop van het voetenbad af met koud water, dep ze droog en masseer ze met een lekkere crème.
  • Een andere methode die u wellicht kan helpen en erg populair is, is om uw voeten af te wisselen met koud en warm water. Ga bijvoorbeeld op de rand van uw bad zitten en houdt uw voeten onder de sproeier. Laat hierbij koud en warm water afwisselend over uw voeten stromen. Eindig wel altijd het met koud water. Het verschil in temperatuur zal uw voeten weer fitter maken. Wanneer u een slechte bloedsomloop hebt of diabetes bent kunt u het beste in plaats van warm water, lauw water met koelwater afwisselen.
  • Zorg dat uw voeten vijf minuten rust hebben in een ondiep badje met heet water met 6 druppels eucalyptusolie en 6 druppels rozemarijnolie. Laat vervolgens net als bij ons voorgaande advies weer koud water over uw voeten stromen gevolgd door warm water en vervolgens weer koud.
  • Pak een nat washandje en vul deze vervolgens met ijsblokjes. Wrijf hiermee een paar minuten over uw voeten en enkels. Ijs verzacht een eventuele ontsteking en heeft een licht verdovende werking. Droog je voeten af en wrijf ze in met alcohol of azijn voor een verfrissen en verdrogend effect.
  • Hou uw voeten overdag in beweging om zo pijn te voorkomen en om ervoor te zorgen dat u een goede doorbloeding heeft.

    Naast de bovenstaande adviezen biedt Vamos speciaal schoenen aan voor vrouwen en mannen met pijnlijke voeten. Van instappers tot ortopedische schoenen. Heeft u brede voeten? Ja, ook dan bent u op het juiste adres want Vamos heeft zelfs schoenen met een H en K-wijdte. Bekijk nu het assortiment van Vamos en bestel uw favoriete paar schoenen.