Gevoelige voeten

Hoe blijven uw voeten topfit? Heeft u last van gevoelige voeten? Zorg goed voor uw voeten zodat u minder last krijgt! Vrouwen hebben vier keer zo vaak last van voetproblemen als mannen. Maar wat kunt u er zelf aan doen om voetklachten te voorkomen? Vamos heeft een aantal tips voor u onder een rij gezet:

1. Draag passende schoenen. Zorg ervoor dat u genoeg ruimte bij uw tenen hebt. Te hoge hakken kunnen ook leiden tot voetklachten. Een goed passende schoen is stevig. De zool moet soepel zijn maar u mag de zool niet dubbel te vouwen. Daarnaast is het belangrijk om genoeg ruimte voor de tenen over te houden. De schoen moet goed aansluiten op de wreef. Een hak van maximaal drie centimeter is het beste. Elk fabrikant en model kan in de omvang verschillen. Zorg er daarom voor dat u elke schoen opnieuw past en u de juiste maat koopt zonder ervan uit te gaan dat u voor elke schoen dezelfde maat nodig hebt.
2. Droog uw voeten na het douche altijd goed af. Vooral tussen de tenen. Tussen de tenen en plooien kan het vocht niet weg komen. Het is daarom van belang dat u uw tenen goed afdroogt om schimmels en bacteriën te voorkomen.
3. Smeer uw voeten in met een lekkere voetencrème. Hierdoor voorkomt u dat uw voeten droog worden en uw kloven krijgt. Ook helpt dit tegen eelt.
4. Bij stand problemen is het beter om een stevige schoen te dragen in plaats van het lopen op blote voeten.

Een aantal leuke voetfeitjes
1. Uw voet bestaat uit maar liefst 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 banden en 10 spieren of pezen.
2. Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in uw lichaam.
3. Wanneer u op zoek bent naar nieuwe schoenen, kunt u dit het beste doen aan het eind van de dag. Na een dag winkelen zijn uw voeten namelijk opgezwollen
4. Voordat u uw teennagels lakt moet u ervoor zorgen dat u uw tenen eerst lakt met een kleurloze lak. Hierdoor voorkomt u achteraf gekleurde teennagels.  
5. Het zou een wonder zijn als u geen zweetvoeten heeft. Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.

Vamos biedt speciaal schoenen aan voor vrouwen en mannen met gevoelige/pijnlijke voeten. Van instappers tot ortopedische schoenen. Heeft u brede voeten? Ja, ook dan bent u op het juiste adres want Vamos heeft zelfs schoenen met een H en K-wijdte. Bekijk nu het assortiment van Vamos en bestel uw favoriete paar schoenen.