Gevoelige voeten

Hoe blijven uw voeten topfit? Heeft u last van gevoelige voeten? Zorg dan goed voor uw voeten zodat u minder last krijgt! Vrouwen hebben vier keer zo vaak last van voetproblemen als mannen. Maar gelukkig kunt u er zelf zeker wat aan doen om voetklachten te voorkomen of te verminderen. Vamos heeft een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

1. Draag goed passende schoenen. Zorg ervoor dat u genoeg ruimte bij uw tenen hebt. Kies liever niet voor hoge hakken, want die kunnen leiden tot voetklachten. Een goede schoen is bij voorkeur een stevige schoen. De zool moet voldoende soepel zijn maar u mag de zool niet dubbel kunnen vouwen. De schoen moet goed aansluiten op de wreef. Een hak van maximaal drie centimeter heeft de voorkeur. Per merk en model kan de maatvoering verschillen. Zorg er daarom voor dat u elke nieuwe schoen vooraf past zodat u de juiste maat koopt. U kunt er niet zonder meer vanuit gaan dat u voor elke schoen dezelfde maat nodig hebt.
2. Droog uw voeten na het douchen altijd goed af, vooral tussen de tenen. Als u dit niet zorgvuldig doet kunnen de ruimtes tussen de tenen te lang vochtig blijven. Dit kan het ontstaan van schimmels en bacteriën bevorderen. Dit wilt u natuurlijk graag voorkomen.
3. Smeer uw voeten in met een verzorgende voetencrème. Hierdoor voorkomt u dat uw voeten droog worden en u mogelijk last van kloven krijgt. Ook kan dit eeltvorming helpen voorkomen.
4. Bij stand problemen doet u er goed aan stevige schoenen te dragen; dit is dan ook beter dan op blote voeten te lopen.

Een aantal voetfeitjes
1. Uw voet bestaat uit maar liefst 26 botjes, 33 gewrichten, 107 banden en 10 spieren of pezen.
2. Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in uw lichaam.
3. Wanneer u op zoek bent naar nieuwe schoenen, kunt u dit het beste doen aan het eind van de dag. Dan zijn uw voeten namelijk wat dikker dan in de ochtend.
4. Voordat u uw teennagels lakt, brengt u bij voorkeur eerst een kleurloze lak aan. Hierdoor voorkomt u dat uw teennagels onder invloed van gekleurde nagellak verkleuren. 
5. Het mag een wonder heten als u helemaal nooit zweetvoeten zou hebben. Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.

Vamos biedt schoenen aan die uitermate geschikt zijn voor vrouwen en mannen die last hebben van gevoelige of pijnlijke voeten. Van instappers tot ortopedische schoenen. Heeft u brede voeten? Ook dan bent u bij Vamos aan het juiste adres want Vamos heeft schoenen tot en met wijdte H en K. Bekijk nu het assortiment van Vamos en bestel snel schoenen waar uw voeten van opkikkeren!