Comfortschoenen van Vamos voor Hallux ValgusHallux valgus voet

Hallux Valgus, velen hebben er last van, maar gelukkig is er wat aan te doen! Hint: schoenen!

Wat is Hallux Valgus?

‘Hallux Valgus’ betekent letterlijk naar buitenstaande (Valgus) grote teen (Hallux). Het gaat bij een Hallux Valgus dus om een standafwijking van de grote teen, ook wel knobbelteen genoemd. Deze staat te ver naar buiten toe, waardoor ongemak ervaren kan worden. Bij sommigen is deze aandoening echt pijnlijk, anderen ervaren het meer als een esthetisch ongenoegen. De klachten variëren vaak van vermoeide voeten, pijn bij het gewricht en huidirritatie. Is er een behandeling voor Hallux Valgus? Ja, het is zelfs goed te behandelen. Dit kan operatief, maar een operatie kan erg ingrijpend zijn en is meer geschikt voor een laatste optie. De minder ingrijpende optie is om de juiste schoenen te dragen waarbij de klachten verminderen.

Ongeschikte schoenen voor Hallux Valgus

Hallux valgus is vanzelfsprekend het pijnlijkst bij de voet, waardoor de juiste schoen erg belangrijk is. Schoenen die niet goed passen zullen daardoor alleen maar meer pijn veroorzaken. De pijn komt doordat de voet bekneld raakt. Hierdoor is het belangrijk dat u een schoenwijdte heeft die niet te nauw valt. Om de juiste schoenwijdte te vinden kunt u op deze pagina uw optimale schoenwijdte opmeten. Wat u beter kunt vermijden met Hallux Valgus zijn schoenen die een te hoge hak hebben, dus wees voorzichtig wanneer u shopt voor nieuwe pumps, enkellaarsjes en laarzen. Ook schoenen met een nauwe punt zijn af te raden. Veel ballerina’s en mocassins hebben vaker dan niet een nauwe punt, wanneer u deze type schoenen shopt is het extra belangrijk om op de punt en de schoenwijdte te letten. Natuurlijk zijn er ook laarzen en ballerina’s die wel geschikt zijn voor Hallux Valgus, zoals deze producten:

Enkellaars voor Hallux Valgus                                                        Hoge laars voor Hallux Valgus  

Geschikte schoenen voor Hallux Valgus

Vamos heeft gelukkig een ruim aanbod aan schoenen geschikt voor Hallux Valgus. Als specialist in comfortschoenen hebben wij een ruim aanbod aan wijdte K schoenen , met een wijdere schoen kunt u meer ruimte creëren voor uw voet waardoor de druk op uw grote teen afneemt. In combinatie met corrigerende steunzolen kunt u de klachten verder verminderen. Omdat de voorvoet breder is dan de hiel is het van belang dat de schoenen die u draagt een nauwsluitende hiel hebben. De merken Waldläufer en Solidus hebben een nauwsluitende hiel en zijn daardoor uiterst geschikt als schoenen voor Hallux Valgus. Bekijk hier het damesassortiment van Waldläufer en hier van Solidus. Voor Waldläufer is er ook een herenassortiment. Naast een bredere schoen is het materiaal erg belangrijk – materiaal wat meebeweegt met de voet zorgt voor minder frictie. Kijk ook eens in ons assortiment stretchschoenen, al deze schoenen zijn geschikt voor Hallux Valgus door het elastische materiaal. In het ruime aanbod hoeft u niet bang te zijn dat schoenen voor Hallux Valgus alleen maar op comfort gericht zijn – ze zien er ook nog eens leuk uit! Witte comfortschoen voor Hallux Valgus    Veterschoen Solidus voor Hallux Valgus    Waldlaeufer Hamburg voor Hallux Valgus