Levering & betaalwijze

Service

Levering

Wij leveren uw bestelling snel en rechtstreeks. Tijdens het bestelproces kunt u aangeven waar u uw bestelling wilt laten bezorgen. 

Levering op uw huisadres

Als u voor levering op uw huisadres heeft gekozen, wordt uw bestelling bij u thuis afgeleverd. Met een zendingsnummer kunt u uw bestelling volgen. Dit nummer ontvangt u per e-mail zodra de bestelling aan u verstuurd is. In totaal wordt het pakket vier keer aangeboden op het door u gekozen adres.

Als u niet thuis bent voor ontvangst, kan de bezorger ervoor kiezen het pakket bij de buren af te leveren. U krijgt dan een kaart in de bus met daarop het adres waar het pakket is afgegeven. Mochten de buren op dat moment ook niet thuis zijn, of heeft u aangegeven dat u niet wilt dat uw pakket bij buren bezorgd wordt, dan is op de kaart af te lezen wanneer de bezorger weer langskomt. Op de kaart staat ook een bezorgcode. Met deze code kunt u op www.dhlparcel.nl zelf aangeven wanneer u het pakket opnieuw bezorgd wilt hebben. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

De bezorgkosten voor levering op het door u gekozen adres bedragen € 4,95. Uw pakje is tevens verzekerd tegen beschadiging en verlies. Per bestelling betaalt u slechts eenmaal verzendkosten ongeacht het aantal bestelde artikelen of eventuele nazendingen.

Levering via een DHL Parcelshop

U kunt er ook voor kiezen uw bestelling bij een DHL Parcelshop op te halen. Handig als u vaak niet thuis bent. U kiest zelf bij welke DHL Parcelshop u uw bestelling af wilt halen. De ruime openingstijden van DHL Parcelshops maken het mogelijk dat u op een tijd die u het beste schikt uw pakketje kunt afhalen. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
Zodra uw pakketje bij een DHL Parcelshop binnen is, ontvangt u een bericht via e-mail, sms of telefoon. Als u uw pakketje nog niet heeft opgehaald, ontvangt u na 2 dagen een herinnering. Na 5 dagen ontvangt u nogmaals een herinnering. Als u na 7 dagen uw pakketje nog niet heeft opgehaald, wordt het teruggestuurd.
Uiteraard kunt u uw pakketje ook via een DHL Parcelshop terugsturen. Op het retouretiket staat de dichtstbijzijnde DHL Parcelshop vermeld. Daarnaast kunt u altijd even op www.dhlparcel.nl kijken voor een afleverpunt bij u in de buurt.

24-uursservice

Wilt u uw nieuwe schoenen morgen al kunnen dragen? Dat is nu mogelijk! Alle direct leverbare artikelen waar in de artikelbeschrijving het 24-uursservicelogo bij staat, kunt u extra snel laten bezorgen. Kies hiervoor tijdens het bestelproces bij stap 1 'Uw klantgegevens' de optie '24-uursservice'.
Let op: voor deze service wordt een toeslag van € 7,95 bovenop de standaard verzendkosten berekend. Ook als u gebruikmaakt van uw retourrecht wordt de toeslag in rekening gebracht.
 
Hieronder ziet u precies hoe het werkt:

U bestelt U ontvangt uw bestelling
Maandag voor 11.30 uur Dinsdag
Maandag na 11.30 Woensdag
Dinsdag voor 11.30 Woensdag
Dinsdag na 11.30 Donderdag
Woensdag voor 11.30 Donderdag
Woensdag na 11.30 Vrijdag
Donderdag voor 11.30 Vrijdag
Donderdag na 11.30 Zaterdag
Vrijdag voor 11.30 Zaterdag
Vrijdag na 11.30, zaterdag of zondag DinsdagBestelt u op feestdagen, dan heeft u uw bestelling binnen twee werkdagen in huis (uitzonderingen mogelijk i.v.m. feestdagen in het land waar de artikelen vandaan komen)
 Betaling

Betalen bij VAMOS

Bij VAMOS kunt u betalen zoals u dat wilt. U kunt ervoor kiezen in één keer te betalen via iDeal, Paypal, creditcard, acceptgiro of remboursbetaling. U kunt ook kiezen voor betalen in termijnen. Het bankrekeningnummer van Vamos vindt u onderaan deze pagina.
Het is mogelijk dat u in het bestelproces niet alle betaalmogelijkheden aangeboden worden. 
 

Betalen via iDeal

Als u betaalt via iDEAL wordt u online doorgeleid naar uw eigen bank, waar de betaling voor u klaarstaat. U kunt dan op de gebruikelijke wijze online betalen.

Betalen via PayPal

PayPal is een veilige en gemakkelijke manier om online te betalen. Om gebruik te kunnen maken van PayPal opent u gratis een PayPal rekening. Hierna kunt u via uw computer, tablet of smartphone overal en altijd met alleen uw e-mailadres en wachtwoord veilig online betalen.

Betalen per acceptgiro

Als u kiest voor betalen per acceptgiro, ontvangt u bij aflevering van uw bestelling een acceptgiro. Deze moet u binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling betalen.

Kopen met creditcard

Vamos biedt u de mogelijkheid om online gemakkelijk en veilig met creditcard te betalen. Bij facturatie zal uw creditcardrekening worden belast met het bedrag van de bestelling. Uw persoonlijke gegevens (adres, klantnummer, bestelgegevens etc.) worden bij ons uit alle formulieren door middel van de zogenaamde SSL-techniek (Secure Locket Layer) gecodeerd overgedragen. Daarmee zijn de gegevens beveiligd tegen toegang van onbevoegden. Meer informatie over ons SSL-certificaat vindt u onder "Privacy Policy". Wanneer u uw online bestelling met creditcard wilt betalen, kiest u tijdens het bestelproces voor "Betalen met creditcard" en vervolgens de gewenste creditcard. Wij accepteren VISA en MasterCard. Aan het eind van het bestelproces hebben wij de volgende informatie nodig:

- Kaartsoort
- Kaarthouder
- Creditcardnummer
- Het uit drie cijfers bestaande controlegetal dat u op de achterkant van de creditcard vindt
- De vervaldatum van de creditcard

U koopt onder rembours

Heeft u aangegeven dat u onder rembours betaalt, dan betaalt u het totale bedrag, tot een maximum bestelbedrag van € 1.000,-,  contant bij aflevering van uw bestelling. Bij kopen onder rembours betaalt u € 5,00 extra rembourskosten.

U betaalt op krediet

Voorwaarden betalen op krediet

Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om op krediet te betalen, zijn er specifieke richtlijnen van toepassing. Voor betalen op krediet heeft de overheid namelijk regels opgesteld die als doel hebben om te voorkomen dat consumenten zich binden aan te zware financiële maandlasten. Bedrijven mogen klanten alleen betaling op krediet aanbieden als vastgesteld is dat dit in financieel opzicht voor de  klant verantwoord is. Om dit te kunnen bepalen, is inzicht nodig in de zogenaamde vrije bestedingsruimte van de klant. Dit inzicht verkrijgt Vamos door vragen te stellen over het gezinsinkomen, woonlasten en eventuele betalingsverplichtingen.

Deze vragen, ook wel de inkomens- en lastentoets genoemd, stellen wij o.a. als u voor de eerste keer op krediet wilt betalen en voor meer dan € 250,- bestelt. Ook als u al eerder gespreid betaald heeft maar de kredietlimiet wilt verhogen, vragen wij u opnieuw naar uw financiële verplichtingen. Wanneer u voor minder dan € 250,- bestelt, hoeft u alleen via een opt-in te bevestigen dat u minimaal het termijnbedrag van € 15,- kunt betalen.

Als uit de gegeven antwoorden blijkt dat uw vrije bestedingsruimte onvoldoende is, mogen wij u geen gespreide betaling aanbieden. U kunt dan uiteraard kiezen voor een andere manier van betalen, bijv. via acceptgiro of iDEAL. 

Als gebleken is dat uw vrije bestedingsruimte toereikend is en u gaat betalen in termijnen  ontvangt u maandelijks een rekeningoverzicht. Hierop staan steeds de bijgewerkte gegevens: welke goederen u heeft ontvangen, wat u eventueel heeft teruggestuurd, hoeveel u al heeft betaald en wat u nog moet voldoen. De debet rentevoet (JKP) drukt de kredietvergoeding per jaar uit. De berekening van deze vergoeding vindt plaats over het dagelijks openstaande saldo, hetgeen overeenkomt met het eindsaldo van het vorige rekeningoverzicht, vermeerderd met aankopen en verminderd met de door Vamos verwerkte retouren en door u gedane betalingen.


Precontractuele informatie

Als u in termijnen wilt betalen, krijgt u vooraf precontractuele informatie en een kredietovereenkomst toegestuurd. Een aantal belangrijke begrippen uit de precontractuele informatie worden hier toegelicht.
 

BKR-richtlijn

Wij wijzen u er graag op dat vanaf 1 december 2016 worden alle kredieten worden geregistreerd die langer dan 1 maand meer dan € 250,- bedragen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het Bureau Kredietregistratie te Tiel (www.bkr.nl).
Als uw VAMOS–krediet bij het BKR is geregistreerd, wordt deze registratie weer ongedaan gemaakt nadat uw saldo is afgelost.
 

Rekenvoorbeeld bij betaling op krediet
Maandtermijn Kredietlimiet (1) Debet rentevoet (JKP) Duur van de overeenkomst (2) Totaal te betalen bedrag Laatste termijnbedrag
15.- 250.- 14% 19 277,65 7,65
35,- 500.- 14% 26 559,13 4,13
45,- 750.- 14% 33 856,97 6,97
60,- 1.000.- 14% 38 1.156,18 6,18
 

1) Andere limieten, ook tussenliggende, zijn mogelijk. De termijnbedragen worden door Vamos bepaald.

2) Looptijd als u niets bijbestelt, iedere maand het minimumbedrag betaalt en de debet rentevoet (JKP) niet wijzigt.


Bankrekeningnummer Vamos
IBAN: NL37COBA0637030885
BIC: COBANL2XXXX

Let op! Vermeld bij een betaling altijd uw klantnummer!