De mooiste wandelgebieden van Nederland

Dat wandelen goed voor lichaam en geest is, hoeven wij u vast niet te vertellen. Maar daarom des te meer reden om met dit mooie weer erop uit te gaan om de mooiste wandelgebieden van Nederland te ontdekken. U komt niet alleen tot rust, u doet uw lichaam bovendien een groot plezier en u geniet van prachtige natuurgebieden op Nederlandse bodem. Vergeet niet alleen de juiste wandelschoenen aan te trekken, uw voeten zullen u uiteindelijk heel dankbaar zijn! Hieronder vindt u de mooiste wandel- en natuurgebieden van Nederland die zeker een bezoekje waard zijn.

De Loonse en Drunense Duinen
Dit nationaal park staat ook wel bekend als de Brabantse Sahara. U zult het vast al raden: dit gebied bestaat uit enorme zandvlaktes, heide en enkele bossen. In dit stuifzandgebied kunt u diverse diersoorten tegenkomen, van reeën tot aan diverse vogels. Er zijn drie verschillende routes uitgestippeld: de rode route van 3,5 km, de witte route van eveneens 3,5 km en de groene route van 4 km. Via de app kunt u gemakkelijk een van de 3 routes op uw smartphone downloaden.

De Oostvaardersplassen
De Oostvaardersplassen is vast ook geen onbekende naam voor u. In dit gebied werd namelijk de film ‘De Nieuwe Wildernis’ opgenomen dat een groot succes werd. Het is het grootste moerasgebied van heel Nederland waar u ontelbare en unieke vogels kunt spotten. De Oostvaardersplassen staan niet voor niets bekend als een echt vogelparadijs. Maar vergeet ook vooral niet andere dieren te spotten als Konikpaarden en herten. U vindt in dit gebied 8 verschillende wandelroutes van diverse afstanden, variërend van 1 t/m 8 km.

De Sallandse Heuvelrug
Kenmerkend voor dit prachtige natuurgebied is de prachtige overgang naar een paarse, bloeiende heide aan het einde van de maand augustus. Dit nationale park van bossen, heide en heuvels strekt zich uit over 35 vierkante km. Niet alleen in Limburg zijn prachtige heuvels te bewonderen, want ook het landschap van de Sallandse Heuvelrug kan er wat van. In het gebied van de Sallandse Heuvelrug kunt u een van de 10 verschillende routes bewandelen. Net zoals de Oostvaardersplassen is de Sallandse Heuvelrug ook een echt vogelparadijs.


Heeft u er al zin in gekregen om één van deze prachtige wandelgebieden te ontdekken? Trek uw goede wandelschoenen aan en ga op verkenning!