Onderhoudstips voor schoenen

Onderhouden schoenen gaan zeker langer mee!
 
Als u nieuwe schoenen heeft gekocht wilt u dat deze natuurlijk zo lang mogelijk mee gaan. Om optimaal lang te genieten van uw gekochte schoenen is het belangrijk dat u uw schoenen goed onderhoud. Het is belangrijk ze regelmatig goed worden gecontroleerd en gereinigd. Elke schoen vraagt om een andere verzorging. Hieronder geven wij u een aantal onderhoud- en verzorgingstips per type schoen.
 
Verzorging leren schoenen
Er bestaan veel verschillende soorten leer en allemaal vragen ze om een eigen behandeling en verzorging. Glad leren schoenen zijn het eenvoudigst te onderhouden. Voor dat u begint met het schoonmaken is het belangrijk dat het eventuele vuil droog is. Dit kunt u dan gemakkelijk met een borstel verwijderen. Mocht er wat hardnekkig vuil op zitten, dan kan dit meestal met een licht vochtige doek worden weggepoetst. Zodra de schoen weer schoon en droog is kan de schoen worden ingesmeerd met een schoenpoets op basis van bijenwas. Na een kwartier is de schoenpoets ingetrokken en kan deze worden opgepoetst met een kantoenen doek.
 
Suède
Suède schoenen zijn wat lastigere schoenen om te verzorgen. Suède schoenen nemen zeer snel vocht op en het lijkt wel dat deze schoenen vuil aan trekt. Het is belangrijk om bij aankoop van suède schoenen deze in één keer helemaal nat te spuiten met een beschermende spray. Als de schoenen weer droog zijn moet u ze met een natuurcrêpeborstel weer opborstelen zodat de vezels niet op elkaar blijven geplakt.
 
Hieronder vindt u algemene onderhoudstips

  • Zorg dat de schoenen goed schoon en droog zijn voordat u ze gaat behandelen.
  • Droog natte schoenen nooit bij een warmtebron(verwarming) of in een afgesloten ruimte.
  • Leder is een levend materiaal en moet kunnen ademen. Droog de schoenen juist in de buitenlucht of vul ze op met krantenpapier.
  • Wissel regelmaat van schoenen zodat ze wat kunnen rusten. Dat verlengt de levensduur en is bovendien goed voor uw voeten.
  • Laat op het einde van de dag uw schoenen altijd luchten.

Verzorging sneakers
Wanneer uw sneakers een schoonmaak beurt nodig heeft kunt u uw deze het beste schoonmaken met een stoffendoek voor de naden kunt u gebruik maken van een oude tandenborstel.  Met witte tandpasta kunt u uw witte sportschoenen proberen schoon te poetsen. Mocht deze echt vuil zijn dan kunt u het altijd nog eens proberen met schuurmiddel zoals CIF.
 
Op zoek naar goede verzorgingsproducten voor uw schoenen? Bekijk nu de verschillende onderhoudsproducten op vamos-schoenen.nl