• Wijdtespecialist F-M
  • Grote en kleine schoenmaten
  • Gratis retourneren
  • Veilig winkelen
€10 korting bij aanmelding op de nieuwsbrief |Meld u nu aan 1
€10 korting bij aanmelding op de nieuwsbrief |Meld u nu aan 1

Orthopedische schoenen(9)

Sorteren op:
Filteren op:

Wat zijn orthopedische herenschoenen?

Orthopedische schoenen zijn schoenen die specifiek gemaakt zijn om extra ondersteuning te bieden en pijn weg te nemen in de benen, enkels en voeten. Historisch gezien zijn deze schoenen eerder gemaakt om functioneel te zijn, maar tegenwoordig vindt je voldoende mooie orthopedische schoenen waarin zowel vorm als functie op een aantrekkelijke manier gecombineerd zijn. Het wordt vaak aangenomen dat orthopedisch schoeisel enkel door ouderen gedragen worden, maar in feite dragen mensen van alle leeftijden orthopedische herenschoenen en damesschoenen.

Over het algemeen is de functie van orthopedisch schoeisel het ondersteunen van de voeten en enkels op een manier die je niet zult vinden in gewone schoenen. Het precieze ontwerp van de schoenen zal verschillen naar gelang het specifieke gezondheidsdoel van de drager. Zo zijn er orthopedische herenschoenen die gemaakt zijn om pijn te verlichten bij gevallen bogen, hamer- en klauwtenen. Er bestaat dan ook geen enkel ontwerp dat voor alle voet- en beenproblemen tegelijkertijd een oplossing biedt.

Naast schoenen wordt er vaak ander orthopedisch schoeisel voorgeschreven, zoals orthopedische sokken. Deze worden gebruikt om spanning en ongemak uit de voeten en onderbenen weg te nemen. Ook zijn er orthopedische slippers op de markt die in huis gedragen kunnen worden. In sommige gevallen worden orthopedische laarzen voorgeschreven die verdere steun aan de enkels en voeten bieden die met een schoen alleen moeilijk te evenaren zou zijn.

Semi orthopedische schoenen

In het geval van semi orthopedische schoenen spreken we over confectieschoenen die zeer zorgvuldig zijn geselecteerd, gecontroleerd en zijn voorzien van een speciaal keurmerk. De merken die geschikt zijn voor semi-orthopedie blinken stuk voor stuk uit in kwaliteit en vakmanschap, wat zich vertaald in een confectieschoen die toch de meeste voordelen van een paar orthopedische herenschoenen weet te repliceren. Naast kwaliteit wordt bij het kiezen van schoenen geschikt voor semi orthopedie gelet op zowel comfort als mode, waardoor je niet alleen fijner loopt, maar er ook nog eens modieus en eigentijds bijloopt.

Mooie orthopedische schoenen

Hoewel orthopedische herenschoenen voorheen enkel in zwarte basismaterialen werden geproduceerd, zijn de orthopedie schoenen van tegenwoordig in vele kleuren en materialen verkrijgbaar. Deze bredere selectie maakt het mogelijk om schoenen te kiezen die gezondheidsvoordelen bieden en tegelijkertijd in je persoonlijke stijl passen. Dit geldt ook voor orthopedische laarzen en slippers, die de afgelopen jaren een stijl transformatie hebben ondergaan en nu veelal niet in uiterlijk onderdoen voor het normale schoeisel.

Er zijn verschillende karakteristieken die alle orthopedische schoenen gemeen hebben. Zo zijn de hakken vaak steviger en lager dan de hakken die je in het standaard schoeisel vindt. Een bredere voorkant geeft je tenen meer ruimte en de schoen is in zijn geheel vaak stijver, waardoor deze meer ondersteuning biedt. Het is gebruikelijk dat orthopedie schoenen van uitneembare binnenzolen voorzien is. Deze zijn gemakkelijk te vervangen om zo de schoen verder aan specifieke behoeftes aan te passen.

Ontdekt u ons uitgebreide assortiment orthopedisch schoeisel op www.vamos-schoenen.nl, waar comfort en kwaliteit voorop staan!


waiting...
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Verzendkosten € 4,95 per bestelling.