Hoe schept u orde in uw schoenenkast?

Vindt u het ook moeilijk om schoenen te weerstaan? Uw kasten staan er vol mee en in uw huis kunt u overal wel een paar schoenen vinden. Maar u bent niet de enige! De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft zo'n 20 tot 30 paar schoenen. En u bent daar vast één van. Wanneer u een nieuw paar schoenen aanschaft worden de oude, meestal nog mooie, schoenen naar de achtergrond geduwd. Vaak vergeet u hierdoor wat u daadwerkelijk allemaal heeft. En is de kans groot dat u een tweede of derde paar van dezelfde soort schoenen koopt. U herkent het vast wel als een echte schoenen lover!

Maar nu luidt de vraag: hoe schept u orde in uw schoenenkast? Wilt u ook dat u gang of schoenenkast er altijd netjes uit ziet? Weet u niet waar u moet gaan beginnen? Wij geven u een aantal opruimtips om u een handje te helpen.

 
Begin bij het vinden van uw motivatie. Zorg voor motivatie om uw schoenen uit te gaan zoeken om zo orde te scheppen. Kies een dag en een tijdstip uit in de week. U hoeft het maar 1 keer te reorganiseren als u het daarna maar netjes bijhoudt. Begin met het sorteren van uw schoenen. Zorg dat u alle schoenen bij elkaar hebt gepakt en begin daarna de schoenen te sorteren op weg, twijfelgeval of houden.
 
Weg:
Ziet de schoen er niet meer mooi uit en zijn ze erg vies dan kunt u ervoor kiezen om de schoenen eerst schoon te maken. Mocht dit niet lukken of u vindt ze sowieso niet meer mooi dan kunt u ervoor kiezen om deze weggooien.
 
Twijfelgeval:
Er zijn altijd een paar schoenen waar u over twijfelt of u ze wilt houden of weg wilt gooien. Wat wij u als tip meegeven is, hou ze nog een seizoen langer tot de volgende opruimdag. Zodra u de schoenen op deze dag nog steeds niet gedragen hebt, gooit u ze weg zonder er bij na te denken. Je merkt dan snel genoeg dat je die paar schoenen niet eens meer mist.
 
Houden
Zodra alle schoenen zijn uitgezocht en u een selectie hebt gemaakt met welke paar schoenen u graag wilt houden is het tijd om deze schoenen op te bergen.