Schoenen opruimen doe je zo!

Bent u iemand met een enorme schoenenverzameling? Grote kans dat u er weleens aan gedacht heeft om een grote schoonmaak te houden, maar er vaak niet aan toe komt. Sommige schoenen besluit u toch te houden, u heeft er geen tijd voor of u koopt weer nieuwe schoenen… uiteindelijk wordt uw schoenenverzameling alsmaar groter! Dat is natuurlijk geen slechte zaak, maar een opgeruimde schoenenkast is wel fijn. Vamos geeft u een 3-stappenplan waarmee u met plezier uw schoenen opruimt!

 1. De voorjaarsschoonmaak lijkt nog ver weg, maar het kan geen kwaad om alvast een begin te maken. Zo zorgt u er bovendien ook voor dat al uw schoonmaaktaken verspreid zijn. Zet daarom in uw agenda wanneer u wat gaat doen: deze week de kledingkast opruimen, volgende week uw schoenenkast enzovoorts.
 2. Creëer overzicht – leg al uw schoenen bij elkaar en sorteer ze in deze drie categorieën.
  a. Draagt u de schoenen niet meer? Zijn ze te klein? Dan horen kunnen de schoenen weg.
  b. Twijfelt u nog of u deze schoenen wilt houden? Dan zijn ze een twijfelgeval.
  c. Zijn de schoenen een van uw favoriete paren? Zijn ze nog vrij nieuw? Dan kunt u ze houden.

  Heeft u de schoenen al in de categorieën gesorteerd? U kunt het nog overzichtelijker maken door ze bijvoorbeeld op soort, kleur, stijl of gelegenheid sorteren. Dit scheelt niet alleen tijd met het zoeken naar de juiste schoenen, het ziet er ook nog netjes uit!

   
 3. En dan de laatste stap: het opbergen van de overgebleven schoenen. Heeft u geen schoenenkast of heeft u inspiratie nodig? Neem een kijkje op Pinterest en ontdek hoe anderen op een leuke, georganiseerde en handige manier hun schoenen hebben opgeborgen.