6 tips om uw witte schoenen wit te houden

Herkent u dat? U koopt een paar witte schoenen maar na verloop van tijd zijn ze helaas hun stralend witte kleur verloren. Wat nu? Vamos geeft u de volgende tips voor het wit houden van uw witte schoenen.

  • Voorkomen is beter dan genezen. Spuit uw nieuwe witte schoenen in met een water- en vuilafstotende spray. Dit garandeert niet dat uw schoenen altijd zo wit blijven als wanneer u ze net koopt, maar het beperkt wel veel schade. Vergeet ook niet om uw schoenen om de paar weken weer eens in te spuiten.
  • Poets de vlekken die op uw witte schoenen komen er zo snel mogelijk vanaf. Dit voorkomt dat het in uw schoen trekt. Pas wel op dat u niet te hard boent want dat kan er juist weer voor zorgen dat de vlek wel in uw schoen trekt.
  • Witte leren schoenen kunt u schoon krijgen met een beetje vaseline. Smeer een dun laagje vaseline op uw schoen en dat dit een paar uurtjes intrekken. Veeg de vaseline er vervolgens met een schoon doekje af. Ditzelfde kunt u doen met een beetje tandpasta.
  • Witte gymschoenen van stof kunt u in een badje met koud water leggen. Gebruik geen warm water, dit zorgt ervoor dat de vlekken uitlopen of dieper in de stof trekken. Meng soda met wittewijnazijn en smeer dit met een tandenborstel voorzichtig over de schoen. Spoel uw schoenen vervolgens af met koud water. Stop uw gympen in een waszak en doe deze in de wasmachine. Was op een koud programma en gebruik wasmiddel zonder chloor. Laat tenslotte uw weer witte gympen dropen op een warme droge plek.
  • Uw witte veters kunt u gewoon in de wasmachine wassen. Ook kunt u ze in een badje met wat bleek leggen.
  • Krasjes kunt u wegwerken met een beetje witte nagellak.