Sneaker trends 2018

 

Een wit voetje halen

Wit is in de warmere maanden natuurlijk een niet weg te denken classic. Ook dit jaar zal wit weer helemaal hot zijn. Witte sneakers zijn vaak het leukst te combineren met een donker kleurige broek om extra accent te leggen op je schoenen. 

 

Back to the future

We zien veel retro modellen terugkomen in het straatbeeld. Denk aan de Nike’s uit de jaren 80 en jaren 90 maar ook Fila’s en de vintage Reebok modellen keren steeds vaker terug. De retro modellen komen vaak in verfrissende nieuwe kleuren wat een unieke mix van oud en nieuw creëert.

 

De hoogte in

Sneakers met hogere zolen zijn voor vrouwen dit jaar een hot item. Een voorbeeld hiervan zijn de Puma platforms. Verschillende sneaker merken brengen dit soort modellen uit. Dit zijn merken zoals Esprit en Superga maar ook de wat meer high-end merken zoals Michael Kors en Gant.

 

Kracht van kleur

Op het gebied van sneakers zullen de effen kleuren steeds meer plaats maken voor drukkere prints en felle kleurcombinaties. De sneaker zal steeds meer de blikvanger van je outfit worden. 

 

Glans & Glitters

Een wat langzamer op gang komende trend is het gebruik van metallic kleuren in sneakers. Dit betreft diverse modellen sneakers. De metallic kleuren geven een luxe look aan doorsnee sportschoenen en maakt degelijke modellen een stuk stoerder en opzichtiger.