Op wat moet u letten bij het aanschaffen van sportschoenen?

Of u nu een binnen- of buitensport doet, het is altijd van belang dat u goede schoenen draagt tijdens het sporten om zo blessures te voorkomen. Het verschilt per activiteit die u uitvoert welke spieren, pezen en gewrichten worden belast. Op de volgende factoren moet u zeker letten bij het aanschaffen van de juiste sportschoenen:

Demping
Een van de belangrijkste eigenschappen is om te kijken of de schoenen over voldoende demping beschikt. Het is belangrijk dat de schoenen de schokken goed op kunnen vangen tijdens het sporten. Wanneer de zool van de fitness-schoen beschikt over goed dempend materiaal zoals EVA en PU dan zit u vaak al goed.

Stabiliteit
Naast dat de schoenen over een goede demping moet beschikken is stabiliteit ook een belangrijke factor. Het is niet de bedoeling dat u tijdens het sporten door u enkels gaat. Schoenen die veel stabiliteit geven hebben vaak brede buitenzolen en een extra stevige bovenwerk.

 
Ventilatie
Zorg ervoor dat de schoen de warmte van de voet kwijt kan raken. De meeste sportschoenen beschikken over een mesh nylon bovenwerk. Dit zorgt ervoor dat de warmte snel naar buiten kan.
 
Pasvorm
Koop de juiste maat! Let voornamelijk op de volgende punten bij het aanschaffen van nieuwe sportschoenen in de juiste maat:
1. De schoen moet perfect aansluiten en mag niet slippen.

2. Let op of de schoen beschikt over voldoende teenruimte
3. Zorg dat de schoenen niet te breed zijn maar perfect aansluit bij de breedte van uw voet.
 
Vamos biedt diverse fitness-schoenen aan met een EVA- en PU-zool. Bekijk het volledige assortiment fitness-schoenen van Vamos nu online en bestel uw favorieten paar veilig en snel online.