Meer over schoenen

Stap voor stap naar de schoen

 

Gebruik makend van het beste van op traditionele wijze met de hand vervaardigde schoenen en de nieuwste schoen-technologie, ontwikkelt Vamos haar unieke merkschoenencollectie. Het uitgangspunt om merkschoenen met bijzonder hoog loopcomfort in 5 verschilende schoenwijdtes te ontwikkelen, maakt iedere schoen tot een staaltje van meesterkunst. De veelzijdigheid qua modellen en wijdtes is te danken aan de vakbekwaamheid van de merkschoenenfabrikanten, aan menselijke waarneming en de ervaringen van de draagsters van Vamos-schoenen.

Vamos werkt ook samen met de beste innovatieve merkleveranciers aan technische uitdagingen in de moderne schoenontwikkeling. De schoenmerkexperts ontwikkelen en optimaliseren de Vamos-schoenwijdten voor vele comfortmodellen met behulp van de modernste schoenentechnologie. Deze technologie wordt tegenwoordig voor een belangrijk deel met de hulp van de computer ontwikkeld en verder uitgewerkt.

Vamos is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de schoenen die in onze online shop aangeboden worden. De schoenen van NaturLäufer worden bijvoorbeeld geheel door Vamos zelf ontworpen. Daarnaast ondersteunt ons vakkundige team ook andere merken bij de ontwikkeling van nieuwe schoenmodellen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat elk paar schoenen een perfecte pasvorm heeft en van absolute topkwaliteit is. Bovendien hebben alle modellen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Nieuw onderzoek richt zich naar de precieze kenmerken waaraan een goede schoen moet voldoen. Zo wordt tegenwoordig ook de manier van lopen als belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp van de schoen gehanteerd.. Een groot aantal computergegevens leveren belangrijke gegevens voor de leesten en apparatuur ten behoeve van de schoenfabricage. Deze staan samen aan de basis van de exacte schoenmaten en ideale pasvorm van de Vamos-merkschoenen.