Verschillende soorten inlegzolen of steunzolen

Orthopedisch of podotherapeutisch

Er zijn heel veel verschillende soorten inlegzolen. Zo is er een onderscheid tussen orthopedische en podotherapeutische steunzolen.

Podotherapeutische zolen zijn voornamelijk corrigerend en ontlastend. De zolen zijn flexibel en werken direct in op het houdings- en bewegingsmechanisme van het lijf. De voet is hierbij het aangrijpingspunt om verandering in houding te bewerkstelligen. Podotherapeutische inlegzolen zijn dunner dan orthopedische inlegzolen. Ze kunnen in vrijwel elke schoen gedragen worden.
 
Orthopedische inlegzolen hebben vooral een ondersteunende functie. Ze veranderen de stand van de voet. Om dit te bereiken zijn deze inlegzolen niet zo flexibel en dikker dan de podotherapeutische variant. Orthopedische inlegzolen stellen daarom ook meer eisen aan het schoeisel en kunnen niet in iedere schoen gedragen worden.

Beide steunzolen hebben hun sterke punten en het is dan ook geheel persoonlijk en situatie afhankelijk voor welke soort zool u het beste kunt kiezen.

Weet u niet zeker welke steunzolen u nodig hebt? Gebruik dan onze voetdrukanalyse.
 

Soorten inlegzolen per gelegenheid

 

Er bestaan heel veel verschillende soorten inlegzooltjes waarbij het gewenste comfort geboden wordt afhankelijk van de gelegenheid. Zo zijn er de volgende soorten inlegzooltjes:
 
- sport-inlegzolen
- zomer inlegzolen
- winter inlegzolen
- comfort inlegzolen
- inlegzolen voor hakken en pumps

Sport-inlegzolen

 

Je hebt sport-inlegzolen in veel verschillende soorten en maten, zoals er ook veel verschillende soorten sporten zijn. De sportzolen ontlasten de gewrichten die veel druk te verduren krijgen tijdens het sporten. Ze hebben een schokdempende werking.

Zomer inlegzolen

 

Zomer inlegzolen hebben een super absorberende tussenlaag bieden een goede uitkomst bij warm weer. De geurwerende inlegzolen uit het assortiment van Vamos bieden bescherming tegen nare luchtjes bij transpiratie. Ideaal tegen zweetvoeten!

Winter inlegzolen

 

Dankzij winterzolen blijven uw voeten heerlijk warm bij lage temperaturen. Ze zijn gemaakt van lamsvacht, fleece of merinoswol.

Comfort of welness inlegzolen

 

Deze zolen geven net even iets meer comfort aan uw voeten. Er zijn verschillende varianten, van comfortvoetbedden tot hielkussentjes. Ze hebben een schokdempend affect zodat er minder druk op uw gewrichten komt te staan.

Inlegzolen voor hakken en pumps

 

Het dragen van hakken of pumps is niet altijd even prettig. Door inlegzolen in uw hakken of pumps te plaatsen, kan het draagcomfort aanzienlijk verhoogd worden. Inlegzooltjes voor hakken of pumps zijn vaak namelijk uitgevoerd met gelkussentjes bij de voorvoet die de kans dat u pijnlijke voeten krijgt minimaliseren.

Bronnen:

http://www.voet-en-winkel.nl/voet-en-beweegcentrum/orthopedie/orthopedische-inlegzolen
https://www.steunzool.com/steunzolen.html