Tips voor het schoonmaken van uw Suède Schoenen


Oh wat bent u blij met uw nieuwe suède schoenen! U kunt niet wachten om uw nieuwe aanwinst aan te doen en deze aan iedereen te laten zien. U herkent het vast wel dat wanneer u een nieuw paar schoenen koopt deze het liefst in eerste instantie helemaal schoonhoudt. Helaas is dit niet altijd mogelijk omdat het in Nederland plotseling keihard kan gaan regenen. Voordat u uw nieuwe schoenen gaat dragen is het belangrijk om uw schoenen goed te onderhouden. Hierdoor maakt u het voor uzelf een stuk makkelijker als u uw schoenen in een later stadium gaat schoonmaken. Zorg ervoor dat u de schoenen met een goede suède spray inspuit. Dit kunt u om de twee weken herhalen. Laat het vervolgens goed opdrogen.
 
Suède schoenen zijn iets moeilijker schoon te maken dan bijvoorbeeld leren schoenen en daarom geven wij u een aantal tips!

  1. Borstel de schoenen met een suèdeborstel. Dit is ook gelijk het beste hulpmiddel voorbij het schoonmaken.

  2. Voordat u uw schoenen borstelt moeten deze goed droog zijn. De viezigheid zal hierdoor makkelijker weggaan.

  3. Borstel in één richting met de metalen haartjes. Het is niet de bedoeling dat u cirkeltjes gaat draaien hierdoor kunt u het suède beschadigen.

  4. Wanneer u wat meer slijtplekken heeft mag u wel wat ruwer borstelen. Hierdoor kunnen de haartjes namelijk weer loskomen.

  5. Wanneer dit niet helpt kunt u voor de slijtplekken een speciaal borsteltje kopen voor het opborstelen van de slijtplekken. Begin altijd voorzichtig en wrijf steeds harder totdat de haartjes weer overeind gaan staan.

  6. Maak de schoenen nooit schoon met water en zeep. Hierdoor maakt u de vlekken alleen maar erger.

  7. Doe suède schoenen nooit in de wasmachine! Hierdoor verliest de schoen zijn kleur en elasticiteit. De schoen kan ook gaan vervormen. Voorkom ook te veel water.

  8. Droog uw schoenen niet boven de verwarming. Hierdoor wordt het suède hard.
     

Kijk voor het complete assortiment schoenverzorgingsproducten in de webshop van Vamos.

Bron:   https://www.theperfectyou.nl/artikelen/1863/suede-schoenen-schoonmaken
https://www.shuz.nl/blog/zo-kun-je-suede-schoenen-schoonmaken/