10 gouden tips voor het dragen van pumps

Pumps zijn meestal niet geliefd omdat het moeilijk kan zijn om erop te lopen en/of omdat ze pijn kunnen doen. Maar pumps staan nu eenmaal elegant en chic waardoor vrouwen toch voor pumps kiezen. Een belangrijk detail: u moet er ook op kunnen lopen. Wat kunt u dus het bete doen om het dragen van pumps zo gemakkelijk mogelijk en dragelijk te maken? Blijven oefenen of een paar comfortabele pumps bij Vamos aanschaffen is ons eerste advies. ;) Maar dat is natuurlijk niet het enige advies, wij hebben 10 gouden tips voor u op een rijtje gezet zodat u voortaan comfortabel op pumps kunt lopen.

1. Bent u het niet gewend om op hakken te lopen? Loop dan niet te hard van stapel. Begin met een hakhoogte van 5 tot  7 centimeter om te wennen. Vermijd ook naaldhakken wanneer u zelden hakken draagt. U kunt in het begin beter voor sleehakken kiezen.

3. Dat dikkere hakken meer stabiliteit geven is nu eenmaal een feit. Dit raden wij vrouwen zeker aan wanneer zij normaalgesproken geen hakken dragen. Een goede keus is bijvoorbeeld het dragen van sleehakken.

4. Let op de voering. Een zachte, leren voering is een goede keus. Daarnaast zit een pump nu eenmaal comfortabeler met een kussentje bij de hiel en voorvoet.

5. Zoek de juiste maat en pasvorm. Anders dan bij sneakers vergt het kiezen van de perfecte pumps meer tijd. De pumps mogen niet loszitten maar ook niet te strak. Ga ook niet van dezelfde maat uit, elk merk hanteert namelijk andere maten. Neem u tijd en pas desnoods ook een kleine of grote maat zodat u zeker weet dat u de juiste pasvorm heeft.

6. Loop uw nieuwe pumps eerst thuis in zodat ze zich naar uw voeten vormen en zodat u ze gewend bent. U kunt ze bijvoorbeeld tijdens het koken of stofzuigen dragen. Dan ervaart u het gevoel van ‘lang’ lopen en stilstaan op pumps.

7. Het alleen maar dragen van pumps is niet goed voor uw voeten. Echter kunt u ook niet altijd op ballerina’s blijven lopen. Zorg daarom dat u uw schoenen afwisselt. Zo komen uw voeten ook tot rust.

8. Dat u plotseling een blaar of pijnlijke voeten krijgt is natuurlijk niet onvermijdbaar met het dragen van pumps. Wees daarom voorbereid en neem altijd pleisters mee in uw tas. Better safe than sorry.

9. Laat uw voeten niet meer werk doen dan ze aankunnen en wees lief voor uw voeten. U moet er immers uw hele leven op lopen! Verwen ze zo nu en dan met een manicure, pedicure of voetenbadje. Uw voeten kunnen dan heerlijk bijkomen van een dag vol inspanning. En u komt zelf ook tot rust!

10. En dan nu de laatste tip van het lijstje: bindt uw derde en vierde teen (geteld vanaf uw grote teen) aan elkaar met medische tape. Maar pas op dat ze niet knellen! Deze tip is door vele bloggers en beroemdheden uitgetest en schijnt 100% te werken. Door de tenen namelijk aan elkaar te binden ontlast u namelijk de zenuw bij de bal van uw voet.

Wij hopen dat het dragen van pumps dankzij deze tips dragelijker wordt! Bovendien heeft Vamos pumps in uiteenlopende maten en schoenwijdtes, en een ruim assortiment schoenaccessoires. Wij wensen u alvast heel veel loopplezier met uw (nieuwe) pumps!