Wat doe jij tegen blaren?

Een nieuwe paar schoenen of het dragen van een hoge hak. Iedereen heeft weleens last van een blaar gehad. Wij weten allemaal hoe vervelend een blaar kan zijn en wij van Vamos zeggen dan ook altijd; beter voorkomen dan genezen! Daarom geven wij u vandaag de beste tips tegen blaren.
 

Wat is een blaar?

Een blaar is een opeenhoping van vocht onder de opperhuid. Hierdoor komt de huid omhoog. Blaren komen vaak voor op de handen en voeten. Een blaar ontstaat vaak doordat er een wrijving of te veel druk op de huid plaatsvindt. Door de wrijving kunnen deze blaren opengaan. Eigenlijk speelt warmte en vocht de grootste rol hierbij. Want door de warmte zetten uw voeten uit wat ervoor zorgt dat uw schoenen strakker zitten. Hieronder vindt u een aantal tips om blaren te voorkomen:

  • Draag altijd de juiste schoenmaat. Het is belangrijk dat uw schoenen niet te klein maar ook niet te groot zitten. U kunt het beste een klein beetje ruimte over hebben voor als uw voeten door de warmte opzetten.
  • Kies voor kwaliteitsschoenen. Kwaliteitsschoenen zijn meestal gemaakt van kwaliteitsleer. Leer ademt beter dan wanneer u kunststof schoenen zou dragen. Daarnaast vormen leren schoenen naar uw unieke voetvorm.
  • Wanneer u net een paar nieuwe schoenen heeft gekocht is het raadzaam om deze de eerste paar keer niet volledige dagen te dragen. De schoenen hebben tijd nodig om zich te vormen naar uw unieke vorm van uw voeten. Wanneer de schoenen eenmaal zijn ingelopen dan kunt u deze wel de hele dag dragen want dan zitten ze perfect.

Sokken kunnen naast uw schoenen ook het probleem zijn van het ontstaan van blaren. De naden in uw sokken kunnen namelijk zorgen voor extra wrijvingen. Door deze wrijving kunnen blaren ontstaan. Het is daarom raadzaam om naadloze sokken te kopen van natuurlijke stoffen zoals katoen of wol.