Hoe voorkomt u vieze geuren in uw schoenen?


Vele herkennen het wel dat de schoenen die u draagt in de loop der tijd een niet z’n aangename geur krijgen. Ook al heeft u nooit zweetvoeten toch kan het zo zijn dat u een paar schoenen thuis heeft staan die niet zo fris ruiken. In dat geval kan het echt komen door de schoenen die u draagt. Het materiaal van de schoenen speelt hierbij een belangrijke rol. 
 
Er zijn een aantal goede tips om deze vieze geuren uit uw schoenen te houden!
 
Het materiaal
Kies altijd voor schoenen van natuurlijk en doorlatend materiaal. Hierdoor wordt zweet goed afgevoerd en krijgen de voeten lucht. Draag bijvoorbeeld leren schoenen. Leren schoenen ademen! Schoenen van synthetisch materiaal zorgen juist voor geur in uw schoenen. Deze schoenen zijn vaak gemaakt van een soort plastic en een zool van rubber. Dit zorgt ervoor dat de schoen waterdicht is waardoor uw vervelende geuren in uw schoenen krijgt. Uw voeten krijgen door deze schoenen amper lucht en zo krijgt uw zweet niet de kans om snel op te drogen.

Draag de juisten sokken.
Sokken van wol of microvezel nemen vocht op waardoor u minder last krijgt van zweetvoeten. Hierdoor voorkomt u dat uw schoenen gaan stinken.

Zet uw schoenen een nachtje buiten

Wanneer het droog is kunt u het beste uw schoenen een nachtje buiten neerzetten. Hierdoor gaan uw schoenen frisser ruiken. Wanneer u dit in de winter doet gaan de bacteriën dood door de kou.
 
Zorg voor een pauze
Trek uw schoenen na een lange werkdag of een lange wandeling uit om uw voeten lekker te laten luchten. Uw schoenen kunnen hierdoor drogen waardoor de bacteriën doodgaan.
 
Natte schoenen?
Wanneer u thuiskomt en u zeiknat geregend bent is het belangrijk dat u uw schoenen goed laat drogen. Doe dit niet bij de verwarming maar met een prop kranten of keukenpapier. Laat uw schoenen zo een dag of nacht staan. Wanneer u een inlegzooltje draagt adviseren wij om deze er eerst uit te halen. Veeg vervolgens ook het vuil van uw schoenen.

Bevriezen!
Leg uw schoenen in een afgesloten vrieszak een nacht in de vriezer! Door de kou gaan de bacteriën dood die de boosdoeners zijn van de vieze geuren in uw schoenen. Vaak is dit wel een tijdelijke oplossing.

 
Soda
Leg een laagje soda in uw schoenen! Soda absorbeert vocht en doodt de bacteriën waardoor de vieze luchtjes uit uw schoenen verdwijnen. Zorg er wel voor dat u voor het dragen van uw schoenen deze goed uitklopt.

Koffiepads
Leg voordat u gaat slapen een ongebruikte koffiepad in uw schoenen en laat deze een nacht staan. Herhaal dit eventueel. Een koffiepad trekt het vocht en de stank uit de schoenen.