• Wijdtespecialist F-M
 • Grote en kleine schoenmaten
 • Gratis retourneren
 • Veilig winkelen
€10 korting bij aanmelding op de nieuwsbrief |Meld u nu aan 1
€10 korting bij aanmelding op de nieuwsbrief |Meld u nu aan 1

Tips voor de beste schoenen bij hallux valgus

Categorieën

Hallux valgus oorzaak, symptomen en voorkomen

Hallux valgus: scheve vergroeiing van de grote teen, wat te doen?

Wanneer de teen scheef naar binnen groeit en er een pijnlijke knobbel aan de zijkant ontstaat heeft u waarschijnlijk last van hallux valgus. Dit kan een vervelende impact hebben op uw leefstijl, dus het is altijd beter om te voorkomen in plaats van te genezen. Ook belangrijk om te weten: niet iedere zorgverzekering biedt standaard een vergoeding aan en de kosten van een consult plus speciale steunzolen kunnen al snel een onvoorziene kost worden. Vandaar dat het erg belangrijk is om goed op de hoogte te zijn wat het inhoudt en wat u er zelf tegen kunt doen.

Hallux valgus voorkomen, wat zijn de symptomen en oorzaken?

Het voorkomen van hallux valgus is eigenlijk heel lastig, omdat het meest voor de hand liggende symptomen erg visueel zijn: de scheve teen en de knobbel aan de zijkant van de voet. Maar wanneer u dit ziet, is het dus al aanwezig en wordt het voorkomen lastig. In dit geval is het belangrijkste om te voorkomen dat de symptomen erger worden. Heeft u nog geen duidelijk visuele symptomen? Dan zijn er nog andere symptomen die aanduiden dat u voetklachten heeft. Door de vervorming van de voet zijn de meeste schoenen niet geschikt en heeft u vaak problemen met het vinden van comfortabele schoenen. Andere symptomen van hallux valgus zijn dan ook vaak pijn en irritaties rondom de teen, als gevolg van de niet goed passende schoenen. De huid zwelt op en wordt rood en de irritatie kan zelfs oplopen tot eeltvorming en zelfs een slijmbeursontsteking.
Zoals genoemd komen veel van de symptomen door het ontbreken van goed schoeisel. Dat is tevens een van de meest voorkomende oorzaken: de schoenen vormen niet goed om uw voet. Wanneer u structureel de verkeerde schoenen draagt zult u constant pijn en/of irritaties hebben wat de hallux valgus versnelt. In de volgende alinea vertellen we u specifieker waar u precies op moet letten bij het kopen van schoenen. Vaak is het lastig één oorzaak te benoemen en is het een combinatie van factoren. Daarnaast kunt u ook genetisch meer geneigd zijn hallux valgus te ontwikkelen doordat u slappere pezen en spieren heeft. Daarbij hebben vrouwen vaker last van hallux valgus dan mannen. Wat ook niet meehelpt bij vrouwen is het dragen van pumps en met name schoenen met hakken, die een smalle neus hebben. Tenslotte is de belasting van de voet bij hallux valgus ook een belangrijke factor. Mensen met overgewicht of mensen die in de laatste jaren veel aangekomen zijn hebben relatief gezien ook meer belasting op de voet wat de hallux valgus kan verergeren.
Hallux valgus verschillende breedtes

Schoenen voor hallux valgus om de pijn te verminderen

Een interessant feitje is dat in landen waar mensen voornamelijk op blote voeten lopen, hallux valgus amper voorkomt. Een van de grote problemen bij het kopen van schoenen is dat veel merken alleen schoenen aanbieden in verschillende groottes, maar niet in wijdtes. Juist dat, is waarom Vamos een uitstekende plek is om schoenen voor hallux valgus te halen. Als schoenen alleen onderscheiden op schoenmaat, verandert de breedte maat van schoen niet. Met name bij voetproblemen wijken de voetbreedtes af en is het belangrijk dat je bredere schoenen kan aanschaffen, die het comfortabeler maken om met hallux valgus te lopen. Bekijk ons maatadvies welke schoenwijdte voor u geschikt is.
Zodra u de schoenwijdte weet, kunt u de juiste type schoen en het materiaal kiezen. Een brede neus is hierin essentieel zodat het de pijn verlicht van de knobbel die ontstaat bij hallux valgus. Het is ook belangrijk dat uw voeten een natuurlijke vorm behouden, dus schoenen met hoge hakken zijn ook niet geschikt. Verder is het ook erg van belang dat de schoenen een stevige zool heeft, zodat de voet extra goed ondersteund wordt. Een goede tip is het gebruik van eigen inlegzolen die speciaal naar uw voet gevormd zijn, dus wanneer de schoenen een uitneembaar voetbed hebben zult u minder pijn ervaren. Bij Vamos zijn de meeste schoenen van leer gemaakt, dit is extra gunstig omdat dit materiaal om uw voet vormt en zo een betere pasvorm heeft. Volg deze link voor een overzichtspagina van onze schoenen voor hallux valgus.

Tips en adviezen tegen hallux valgus

Als afsluiter nog een paar tips om de klachten van hallux valgus te verminderen. Onthoudt wel: als de klachten zwaarder worden is het altijd verstandig contact opnemen met de podotherapeut! Onze adviezen kunnen de klachten van hallux vallux verlichten, maar soms is een operatieve behandeling noodzakelijk.
• Gebruik steunzolen die uw voet goed ondersteunen.
• Gebruik een orthese, teenbeschermer of een teenspreider om de natuurlijke stand van de voet te bevorderen.
• Versterk de voetspieren door regelmatig teenoefeningen te doen.
Als u de knobbel en scheve teen onbehandeld laat, kan dit hevige gevolgen hebben. Door het dragen van de juiste schoenen kunt u al een grote stap naar verbetering maken en voorkomen dat de problemen erger worden.

waiting...

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontdek de voordelen!

 • Iedere maand een verrassingshighlight
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • Tips & advies voor gezonde voeten

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontdek de voordelen!

* Verplicht veld
Contact
010 447 98 47van maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 21:00 uur en op zaterdag en zondag van 08.30 uur tot 17:00 uur.
Veilig Betalen
 • Factuur
 • Betaling in 3 termijnen
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • IDeal
Volg ons
APP
 • AppStoreNL
 • PlayStoreNL
Veilig Bestellen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
Onze Partners
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Verzendkosten € 5,99 per bestelling.