Tips voor het lopen op hakken zonder pijn!

De feestdagen staan alweer voor de deur en dat betekent dat de hakken natuurlijk niet in de kast kunnen blijven liggen. Tijdens de feestdagen wilt iedereen er op haar of zijn best uitzien en een feestelijke outfit vraagt om een paar goede hakken. Maar u herkent het vast wel dat wanneer u lang op hakken moet lopen dit ook erg pijnlijk kan zijn. Op hakken lopen valt te leren, zolang u maar weet hoe! Wij geven u een aantal tips.
 
Kies de juiste hakhoogte
Kies voor de hakken die bij u past door het kiezen van de juiste hakhoogte. Niet iedereen kan gelijklopen op hele hoge hakken en niet alle voeten zijn hiervoor gemaakt.

Zitten uw hakken lekker?
Wanneer u op zoek gaat naar een nieuw paar hakken moeten deze tijdens het passen meteen lekker zitten. Als dit het geval is dan zijn dit de geschikte hakken voor u. Wanneer dit niet het geval is en u voelt dat de schoen nu al knelt of schuurt dan kunt u deze beter niet kopen. Pas altijd uw nieuwe hakken eerst want de maten kunnen nog weleens verschillen. Wanneer u twijfelt over de maat koop dan de hakken altijd iets te groot dan te klein. De ruimte kunt u vaak nog wel oplossen met bijvoorbeeld een zooltje.
 
Inlopen
Zorg ervoor dat u voor de feestdagen de hakken al een aantal keer heeft gedragen. Wacht hiermee niet tot het laatste moment. Zo krijgen de hakken de kans om te vormen naar uw voeten wat ervoor zal zorgen dat u minder last heeft tijdens de feestdagen.


Tips voorbij het lopen op hakken:
1. Neem niet gelijk grote stappen. Kleine stapjes zullen u helpen aan het wennen.  
2. Doe net alsof u sneakers aan hebt. Rol uw voet vanaf de hiel tot aan de tenen af. Focus op beide voeten tijdens het lopen. Dit zal met de tijd beter gaan.
3. Zorg voor een rechte houding. Wanneer u niet rechtop loopt kunt u sneller pijn krijgen doordat het gewicht verkeerd op de voeten worden geplaatst. Hou hierbij uw hoofd recht en uw knieën niet te ver gebogen.