Wandelevenementen – training
 
Het grootste jaarlijkse wandelevenement vond vorige week voor de 100e keer plaats: de Vierdaagse. Het wandelen van zo’n tocht is niet iets wat u zomaar even doet. Het vereist een goede voorbereiding. Ook voor andere, kortere, wandeltochten is een goede voorbereiding essentieel. Zo kunt u optimaal genieten van de wandeltocht. Wilt u volgend jaar de Vierdaagse lopen? Lees hier dan meer over een goede voorbereiding.

Training & planning
Zorg ervoor dat u wekelijks traint en bouw langzaam de afstand op. Maak een planning en zet in uw agenda wanneer u gaat lopen en welke afstand. Door een dergelijk logboek bij te houden, kunt u later nog eens terug kijken wanneer u welke afstanden liep. Op internet zijn diverse trainingsschema’s te vinden. Kijk bijvoorbeeld op www.wandel.nl. Train ook onder verschillende weersomstandigheden.

Warming-up
Het is belangrijk om uw spieren eerst warm te laten worden voordat u het looptijd verhoofd. Ook is het goed om altijd naar uw lijf te luisteren. Als u twijfelt over uw gezondheid of lichamelijke conditie, raadpleeg dan een arts.

Voeding
Goede voeding en voldoende brandstof is belangrijk wanneer u intensiever gaat wandelen. Zo kunt u een tocht op een prettige manier uit lopen. Neem wat energierijke tussendoortjes mee voor onderweg. Mueslirepen of bananen zitten boordevol snelle suikers die uw lichaam snel van nieuwe energie voorzien. Ook is het van belang om voldoende te drinken. Zorg dat u een flesje water bij u heeft welke u kunt bijvullen.

Maak het leuk
Trainen voor een bepaalde tocht kan soms wellicht wat saai worden. Maak het daarom zo leuk mogelijk voor uzelf. Samen wandelen kan erg gezellig zijn. Ook het variëren in route zorgt ervoor dat uw wekelijkse wandeltocht leuk blijft. Neem de tijd voor uw wandeling en geniet van hetgeen u onderweg ziet en tegenkomt.

Schoeisel
Uiteraard zijn goede wandelschoenen een eerste vereiste bij de voorbereiding op een wandeltocht als de Vierdaagse. VAMOS biedt u een groot assortiment met diverse wandelschoenen. Al onze wandelschoenen zijn praktisch, comfortabel en bijzonder stevig. Bekijk het volledige assortiment comfortabele wandelschoenen voor dames en heren online bij VAMOS. Filter het aanbod op prijs, merk, maat, wijdtemaat, kleur, dessin, sluiting en materiaal en krijg op die manier het aanbod wandelschoenen te zien dat aan uw wensen voldoet.