Wandelen in de sneeuw

Altijd al eens willen wandelen in de sneeuw tussen de bergen? Hierbij moet u vast gelijk denken aan Wintersport. Maar bij wintersport hoeft u echt niet gelijk te denken aan dat u de hele dag op de piste hoeft te staan. Er zijn op wintersportgebieden veel meer activiteiten mogelijk waaronder wandelen! Hoe lekker is het om te genieten van de stille en rustige bergomgeving tijdens een mooie winterwandeling in de sneeuw?

De juiste schoenen voor in de sneeuw
Als ervaren wandelaar weet u als geen ander het belang van goede schoenen en kleding tijdens het wandelen. Het moet niet alleen comfortabel zitten maar ook nog eens functioneel zijn. Wandelen in de sneeuw ligt natuurlijk wel net anders dan in de zomer. U wilt tenslotte dat uw voeten warm en droog blijven.

Voordat u gaat wandelen is het handig om u te laten informeren bij de lokale VVV naar de weeromstandigheden. Bij veel verse sneeuw heeft u waarschijnlijk speciale sneeuwschoenen nodig. Schoenspikes zijn bijvoorbeeld een ideale uitvinding. Hiermee voorkomt u valpartijen en zorgt u voor voldoende veiligheid.

Wilt u lekker uitgebreid en lang wandelen tijdens de wintersport? Dan zijn de volgende top 10 wandelgebieden iets voor u!   

  1. Baiersbronn, Duitsland

  2. Gstaad, Zwitersland

  3. Kitzbühel, Oostenrijk

  4. Megève, Frankrijk

  5. Morzine, Frankrijk

  6. Oberstdorf, Duitsland

  7. Ortisei, Italië

  8. Pontresina, Zwitserland

  9. Reutte, Oostenrijk

  10. Seefeld, Oostenrijk

Bron: https://www.anwb.nl/vakantie/wintersport/wintersportplaatsen/wandelen