Wandelen is Gezond!

 

Sportief of niet, wandelen kunnen we allemaal. Wandelt u dagelijks minstens een half uurtje of doet u dit nog niet? Zo niet, dan adviseren wij u om dit per direct te gaan doen want wandelen is Gezond! Wandelen is voor iedereen geschikt en het kan altijd en overal.  
 
Maar wat maakt wandelen nou zo leuk?
Als u wandelt kunt u zelf uw route en tempo bepalen. Loopt u liever door het bos, op het strand of door de stad het kan allemaal. Loop rechtop en ontspannen. Maak uw stappen niet te groot, wikkel uw voeten goed af en laat uw armen lekker los naast u hangen. Als we spreken over wandelen bedoelen we daarmee rustig lopen, u hoeft niet te rennen. Omdat u tijdens het wandelen alles zelf kan bepalen kunt u het zo leuk maken als u zelf wilt. U kunt gezellig met uw partner wandelen of gewoon solo met een lekker muziekje op. Wat u zelf fijn vindt.
 

Naast bovenstaande argumenten heeft wandelen nog meer argumenten om u zelf te motiveren om te gaan wandelen:

1. Wandelen houdt uw hart gezond.
2. Wandelen geeft u zuurstof. Frisse lucht zuivert de longen. Hierbij is zuurstof dan ook een van de belangrijkste voedingsbronnen voor ons lichaam.
3.
Wandelen helpt tegen stress het is namelijk de ideale manier om uw hoofd leeg te maken.
4.
Wandelen houdt u brein jong.
5.
Wandelen versoepelt uw gewrichten.
6.
Wandelen vormt uw figuur.
7. Bij wandelen overbelast u niet uw spieren of gewrichten.
8.
Wandelen is goed voor uw nachtrust.
9.
Wandelen is goed voor de darmen. Dagelijks wandelen stimuleert de stofwisseling en is goed tegen darmverstopping.
10.
Wandelen is tegen diverse soorten kanker.

Hopelijk bent u nu ook gemotiveerd om te gaan wandelen! Zorg er wel voor dat u tijdens het wandelen de juiste schoenen draagt. Er zijn speciaal wandelschoenen ontworpen voor iedereen die van wandelen houdt. De juiste schoenen zorgen ervoor dat uw voeten de juiste ondersteuning en balans krijgt waardoor wandelen comfortabel zal zijn.
 
Vamos biedt diverse wandelschoenen aan van verschillende merken zoals Waldläufer, Lowa, Lico en Meindl. Bekijk Nu het volledige assortiment op www.vamos-schoenen.nl.