Meedoen aan een wandelevenement?

Er vinden in ons land jaarlijks honderden wandelevenementen plaats. Van bekende events zoals de Nijmeegse vierdaagse, tot sponsorlopen en van korte tot lange afstanden. Er zijn wandelevenementen voor beginners en gevorderden. Veelal worden deze evenementen georganiseerd door de KWBN, de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

Wandelen is gezond

Dat wandelen gezond is, weet eigenlijk iedereen wel. Maar waarom is wandelen zo gezond? Diverse onderzoeken tonen veel gezondheidsvoordelen aan van wandelen. Dagelijks een half uurtje lopen maakt longen en hart sterker. Daarnaast is het goed voor uw bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren. Ook heeft wandelen een positief effect op uw geheugen en humeur. Regelmatig een stukje lopen vermindert de kans op osteoporose (botontkalking), hartproblemen, diabetes type 2, darmverstopping en verschillende psychische aandoeningen zoals depressie en angststoornissen.

Trainen voor een wandelevenement kan u een stok achter de deur bieden om regelmatig te wandelen. U heeft een concreet doel. Bovendien maakt het sociale aspect van een wandelevenement het ook nog eens hartstikke leuk!

Wandelevenementen bieden u unieke wandelroutes. Bovendien zit er vaak catering bij, is er EHBO aanwezig en zijn er sanitaire voorzieningen. Meedoen aan een wandelevenement is een perfecte gelegenheid om andere wandelaars te ontmoeten.
Vindt u dit goed klinken? Houdt u van wandelen en wilt u zich voorbereiden op een wandelevenement?  Lees er alles over op ons blog. Hier vindt u o.a. tips over training, voeding, techniek en het juiste wandelschoeisel.

Bron: http://www.kwbn.nl/