• Wijdtespecialist F-M
  • Grote en kleine schoenmaten
  • Gratis retourneren
  • Veilig winkelen
€10 korting bij aanmelding op de nieuwsbrief |Meld u nu aan 1
€10 korting bij aanmelding op de nieuwsbrief |Meld u nu aan 1
Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.
Winter(0)

Inlegzolen voor in de winter

In de koude wintermaanden kunnen speciale inlegzooltjes koude voeten voorkomen. Bij regen of sneeuw krijg je snel koude voeten, en ook verkoudheden kunnen dan makkelijk opspelen. Speciale warme inlegzolen zijn dan erg prettig! Warme inlegzolen voorkomen koude voeten doordat ze een isolerende werking hebben. Er onstaat een lekker warm klimaat in de schoen en de voeten blijven heerlijk warm. Winterse inlegzolen hebben daarbij wel een lastige taak. Aan de ene kant moeten ze de voeten lekker warm houden, maar aan de andere kant is het ook zaak dat het niet té warm wordt in de schoen.

Warme inlegzolen – warme voeten!

Voor warme inlegzooltjes worden verschillende materialen gebruikt. Er zijn zooltjes die gebruik maken van dezelfde techniek waarmee huizen geïsoleerd worden. Een speciale laag aluminiumfolie wordt gecombineerd met een isolerende laag van schuimstof met ingesloten luchtbelletjes. Door deze constructie wordt kou van onderaf afgeweerd en blijft de natuurlijke warmte van de voet in de schoen. Een andere variant inlegzolen maakt gebruik van een laag van kurk en texon die de kou van de grond effectief tegenhoudt. De meeste inlegzolen zijn ondanks de isolerende lagen toch bijzonder dun, zodat ze makkelijk in de schoenen passen en er genoeg ruimte voor de voeten overblijft.

Wollen inlegzolen

Wollen inlegzolen bieden naast een goede isolatie ook hoog draagcomfort. Heerlijk zacht zijn bijvoorbeeld de warme inlegzolen van zuiver doorgestikte wol. Wollen zooltjes van echt lamsvacht zijn ook heerlijk zacht en warm, echt een verwennerij voor de voeten! Lamsvacht is knuffelzacht en heeft een dichte pool, waardoor de voeten goed gesteund en warm gehouden worden.


waiting...
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Verzendkosten € 4,95 per bestelling.