Wist u dat….? 13 feitjes over uw voeten.

- Uw voet uit 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren of pezen bestaat?

- Alle botjes in uw beide voeten een kwart van alle beenderen in uw lichaam vormen?

- Het bijna raar is als u geen zweetvoeten hebt? Uw beiden voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.

- Vrouwen vier keer zoveel last hebben van voetproblemen dan mannen? Eén van de belangrijkste redenen is het dragen van hoge hakken.

- Een mens gemiddels 8.000 tot 10.000 stappen per dag loopt? In een mensenleven is dit totaal 185.000 kilometer. U bent dan meer dan vier keer de wereld rond gelopen!

- Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking minimaal één keer in zijn of haar leven te maken krijgt met gezondheidsklachten met betrekking tot de voeten?

- De voeten van meisjes eerder stoppen met groeien dan de voeten van jongens? Bij meisjes is dit rond hun twaalfde levensjaar en bij jongens rond hun vijftiende levensjaar.

- Uw voeten ’s ochtends slanker zijn dan ’s avonds? Schoenen kunt u dan ook het beste aan het eind van de dag kopen.

- Mannen over het algemeen meer tevreden zijn over hun voeten dan vrouwen. Mannen beoordelen hun voeten gemiddeld met een 7, vrouwen doen dit met een 6,8.

- De Romeinen de eersten waren die een onderscheid maakten in een linker- en een rechterschoen? Voor die tijd konden schoenen aan beiden voeten gedragen worden.

- Uw voetzolen meer zweetklieren en gevoelige zenuwuiteinden per vierkante centimeter bevatten dan ieder ander deel van uw lichaam?

- Dat wandelen de beste oefening voor uw voeten is?

- Dat slecht een klein percentage van de bevolking geboren is met voetproblemen? De rest wordt vaak veroorzaakt door het dragen van verkeerd schoeisel.

Uw voeten zijn dus een erg belangrijk onderdeel van uw lichaam. Het dragen van goede schoenen is dan ook echt een must! Kies daarom voor schoenen met een goede pasvorm en een goed comfort. Ondersteun uw voeten met een voetzool als u graag schoenen met (hoge) hakken draagt. Bekijk de collectie van Vamos en gun uw voeten alleen het beste!


Bronnen:
https://www.gezondheidsnet.nl/voeten/negen-leuke-voetfeiten
http://www.voetwereld.nl/fabels-en-feiten/
http://www.gehwol.nl/voetverzorging/voetenfeiten/voetenweetjes/
http://www.naloc.nl/nagelproblemen/voetenweetjes/
http://www.foot.com/site/professional/foot-facts